fbpx

Fri frakt och retur över 500 kr

Fri frakt och retur över 500 kr – Join the venture 

Returer och byten

Byten

ActiveVenture tillämpar kostnadsfria byten av varor.OBSERVERA att vi endast står för ett returbyte, vid andra returbytet tar vi en avgift på 50 kr.  Om du önskar att byta storlek, gör en retur enligt anvisningarna och lägg därefter en ny beställning på Hemsidan. 

Du har rätt att byta din vara inom 30 dagar efter att du mottagit din order, det förutsätter att alla varor returneras i samma skick som vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, blivit nedsmutsade, tvättats, ändrats eller använts (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter är intakta. 

För att bytet ska bli kostnadsfritt måste den medskickade förbetalda retursedeln användas, den ska klistras fast på returpaketet. Lämna in returpaketet till det ombud som nämns på retursedeln. Returpaketet får inte postas direkt i en brevlåda då dessa paket inte kommer fram och ersätts därmed ej av ActiveVenture. Spara returkvittot med sändningsnummer som du får av ditt ombud för att kunna bevisa att du har skickat ett paket till oss och för att kunna spåra paketet. När vi har tagit emot returpaketet har vi en hanteringstid på 3-5 dagar innan ersättningsvaror skickas till dig.

Vid betalning med faktura uppdateras befintlig faktura om du returnerar eller byter varor, om du byter till billigare vara eller om en ersättningsvara är slut skapas ingen ny faktura då du istället får tillbaka mellanskillnad/ hela summan (vid retur). 

 

Returer/Ångerätt

Du har rätt att ångra din beställning utan att ange något skäl för det. Vi tillämpar 30 dagars ångerrätt som börjar gälla från det att du mottagit din beställning. Vill du utöva din ångerrätt ska du fylla returorsak i blanketten som medföljer i paketet.

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att ångra din beställning. Ångerfristen anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varan innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

ActiveVenture garanterar en fullständig återbetalning av returvaror under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som vid leveransen till dig. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, blivit nedsmutsade, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter är intakta.

I den mån varan minskat i värde och sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion kommer vi göra ett avdrag motsvarande värdeminskningen. 

Alla våra försändelser innehåller en förtryckt returblankett som du kan använda om du önskar returnera en eller flera varor. Fyll tydligt i returblanketten och stoppa ner den i returpaketet. För att returen ska bli kostnadsfri måste den medskickade förbetalda retursedeln användas, den ska klistras fast på returpaketet.

Lägg plagget i påsen den kom i, återanvänd gärna förpackningen din order skickades i och fäst returfraktsedeln på framsidan.

Lämna in returpaketet till det ombud som nämns på retursedeln. Returpaketet får inte postas direkt i en brevlåda då dessa paket inte kommer fram och ersätts därmed ej av ActiveVenture. Spara ditt returkvitto med sändningsnummer som du får av ditt ombud för att kunna bevisa att du har skickat ett paket till oss och för att kunna spåra paketet. Information om tillvägagångssätt hittar du även på returblanketten. 

Du ansvarar för varans skick efter att du mottagit den från oss. Det innebär att du som kund även ansvarar för varan under returtransporten. Vi rekommenderar därför att du paketerar varan/varorna så väl att varor inte skadas under transporten till oss. Active Venture är inte skyldig att ersätta kunden för returvaran/varorna om en omfattande transportskada har drabbat returnerade varor under returtransporten. 

Om du väljer att utnyttja din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka vad varan/varorna kostat, inklusive kostnaden för en standardleverans utan onödigt dröjsmål och senast inom 10 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att ångra din beställning. Vi har dock rätt att vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. Återbetalning skall inte kosta dig något som kund till ActiveVenture om varorna returnerats i samma skick som de var i när de levererats till dig. 

Om tidsramarna för retur av vara inte uppfylls har vi rätt att debitera kund en förseningsavgift motsvarande 200 sek. 

Om villkoren i avsnittet ovan inte uppfylls av kunden vid retur av vara har vi, förutom eventuell värdeminskning av varan, rätt att debitera kunden en avgift för ej godkänd retur motsvarande 149 sek. 

Läs mer om gällande villkor under ”Allmänna villkor”

0
    0
    VARUKORG
    Your cart is emptyReturn to Shop