fbpx

Fri frakt och retur över 500 kr

Fri frakt och retur över 500 kr – Join the venture 

Integritetspolicy

Om personuppgifter

För oss på ActiveVenture är det alltid viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Active-venture Clothing Sweden AB, 559204-0017, Fabrikörvägen 10A, 131 52 Nacka Strand, Sverige, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Behöver du kontakta ActiveVenture så hittar du kontaktuppgifter på hemsidan.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi hanterar uppgifter om dig olika beroende på om du är en oregistrerad kund som surfar runt och handlar, eller om du har handlat och därmed registrerat uppgifter för att kunna behandla din beställning (kund). Eller om du har registrerat att du vill ha information från oss genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Nedanför kan du läsa om vad som gäller för respektive kategori.

Uppgifter om dig som är kund

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Adress, telefonnummer och e-post
  •        Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  •        Betalningsinformation och betalningshistorik
  •        Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.

 

För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Adress
  •        Betalningsinformation och betalningshistorik
  •        Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)

Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år.

 

För att vi ska kunna erbjuda en kundtjänst till dig behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Telefonnummer och e-post
  •        Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  •        Betalningsinformation och betalningshistorik
  •        Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
  •        Information som du själv lämnar ut i din kommunikation med oss

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att kunna svara på frågor från dig. Vi sparar informationen i 36 månader för att kunna lösa kundtjänstärenden men också för att kunna hantera eventuella reklamationsärenden.

 

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här uppgifterna om dig:

  •        IP
  •        Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du har klickat på och sidor du har besökt
  •        Ordernummer

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår hemsida. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

 

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar, ge feedback eller ställa en fråga till vår kundtjänst.

behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Adress, telefonnummer och e-post
  •        Uppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)

Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på vad situation/ärendet kräver, samtycket kan när som helst återkallas av dig som är registrerad.

 

Vilka kan vi komma att dela dina uppgifter med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. I vissa fall, när tredjepartsleverantörer och samarbetspartners behandlar uppgifter för vår räkning eller det i övrigt krävs enligt lag upprättar vi personuppgiftsbiträdesavtal för att säkerställa att även dessa parter behandlar era personuppgifter enligt lag. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:

Tjänsteleverantörer

För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina personuppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra uttryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta.

Betaltjänstleverantörer

För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på hemsidan.

Samarbetspartners

För att vi ska kunna ersätta våra samarbetspartners för trafik till oss som har drivits via deras kanaler, delar vi uppgifter med våra samarbetspartners såsom ordernummer och köpesumma. Uppgifterna delas enbart för det syftet, och säljs eller delas inte vidare ytterligare.

Övriga mottagare

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Om du önskar ett komplett registerutdrag kan du kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.

Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.

Kontakt

Om du har några frågor kring hur vi tar hand om dina personuppgifter är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst. Om du inte är nöjd med det svar du har fått ifrån oss eller hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna klagomål till behörig tillsynsmyndighet.

 

 

 

Integritetspolicy

Om personuppgifter

För oss på ActiveVenture är det alltid viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Active-venture Clothing Sweden AB, 559204-0017, Fabrikörvägen 10A, 131 52 Nacka Strand, Sverige, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Behöver du kontakta ActiveVenture så hittar du kontaktuppgifter på hemsidan.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi hanterar uppgifter om dig olika beroende på om du är en oregistrerad kund som surfar runt och handlar, eller om du har handlat och därmed registrerat uppgifter för att kunna behandla din beställning (kund). Eller om du har registrerat att du vill ha information från oss genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Nedanför kan du läsa om vad som gäller för respektive kategori.

Uppgifter om dig som är kund

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Adress, telefonnummer och e-post
  •        Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  •        Betalningsinformation och betalningshistorik
  •        Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.

 

För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Adress
  •        Betalningsinformation och betalningshistorik
  •        Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)

Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år.

 

För att vi ska kunna erbjuda en kundtjänst till dig behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Telefonnummer och e-post
  •        Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
  •        Betalningsinformation och betalningshistorik
  •        Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
  •        Information som du själv lämnar ut i din kommunikation med oss

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att kunna svara på frågor från dig. Vi sparar informationen i 36 månader för att kunna lösa kundtjänstärenden men också för att kunna hantera eventuella reklamationsärenden.

 

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här uppgifterna om dig:

  •        IP
  •        Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du har klickat på och sidor du har besökt
  •        Ordernummer

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår hemsida. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

 

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar, ge feedback eller ställa en fråga till vår kundtjänst.

behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;

  •        Namn
  •        Adress, telefonnummer och e-post
  •        Uppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)

Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på vad situation/ärendet kräver, samtycket kan när som helst återkallas av dig som är registrerad.

 

Vilka kan vi komma att dela dina uppgifter med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. I vissa fall, när tredjepartsleverantörer och samarbetspartners behandlar uppgifter för vår räkning eller det i övrigt krävs enligt lag upprättar vi personuppgiftsbiträdesavtal för att säkerställa att även dessa parter behandlar era personuppgifter enligt lag. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:

Tjänsteleverantörer

För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina personuppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra uttryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta.

Betaltjänstleverantörer

För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på hemsidan.

Samarbetspartners

För att vi ska kunna ersätta våra samarbetspartners för trafik till oss som har drivits via deras kanaler, delar vi uppgifter med våra samarbetspartners såsom ordernummer och köpesumma. Uppgifterna delas enbart för det syftet, och säljs eller delas inte vidare ytterligare.

Övriga mottagare

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Om du önskar ett komplett registerutdrag kan du kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.

Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.

Kontakt

Om du har några frågor kring hur vi tar hand om dina personuppgifter är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst. Om du inte är nöjd med det svar du har fått ifrån oss eller hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna klagomål till behörig tillsynsmyndighet.

 

 

 

Cookies

Vi använder cookies, (web beacons och liknande teknik (“cookies”)) på denna webbplats för att samla besökarstatistik och förbättra din erfarenhet på denna webbplats.

För information om behandling av dina personuppgifter, se vår Integritetspolicy.

Vid behov kan vi uppdatera den här informationen från tid till annan. Vi rekommenderar därför att du besöker denna sida regelbundet för att få den senaste informationen om de cookies vi använder på vår hemsida.

 

 

  1. Vad är cookies?

En cookie är en textfil som lagras på din dator, mobilenhet eller surfplatta när du besöker en webbplats. Vi använder följande typer av cookies på vår hemsida: Sessionscookies, Beständiga cookies och Web beacons. Dessa kan vara cookies som vi använder och / eller tredje part använder.

  • Sessionscookies lagras under en aktiv session, det vill säga under den period du använder webbplatsen. Sessionscookies tas normalt bort när du stänger webbläsaren. Vi använder denna typ av cookie för att kartlägga dina handlingar på vår hemsida.
  • Beständiga cookies lagras på din enhet tills att det angivna utgångsdatumet är till ända för varje cookie, eller tills du manuellt tar bort cookien från enheten. Cookien kommer att aktiveras varje gång du besöker en webbplats som skapade den särskilda beständiga cookien. En beständig cookie gör det möjligt att komma ihåg dina preferenser eller åtgärder på en webbplats (eller på olika webbplatser.)
  • Web beacons  är transparenta bilder som kan inkluderas i e-postmeddelanden eller på vår hemsida, som låter oss se vad våra besökare klickar på.
  1. Varför och hur använder vi cookies?

Vi använder cookies för flera ändamål. Vi använder cookies för att förbättra de tjänster vi erbjuder dig. Några av våra tjänster behöver cookies för att fungera, medan andra existerar för att göra våra tjänster bättre för dig. I allmänhet kategoriserar vi våra cookies och deras användning enligt följande:

2.1 Nödvändiga

Data från dessa cookies gör att du kan använda vår webbplats och dess funktioner, och dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt. Utan nödvändiga cookies skulle vissa tjänster på webbplatsen inte fungera, och webbplatsen skulle inte fungera så smidigt som den borde. Dessa cookies samlar inte in någon information för marknadsföring eller för att komma ihåg vad du besökt för sidor på internet.

 

2.2 Funktion

Funktionscookies samlar in information om användningen av en webbplats och hjälper till att förbättra hur en webbplats fungerar. Dessa cookies kan till exempel visa vilka som är de mest besökta sidorna, hjälpa till att dokumentera problem med en webbplats och visa på ifall annonsering på en webbplats varit effektiv eller inte. Funktionscookies samlar inte in information som identifierar en användare personligen och all information som samlas in av funktionscookies är anonym.

Funktionscookies gör det möjligt för webbplatsen att komma ihåg de val du gör, i syfte att förbättra din erfarenhet på webbplatsen och ge dig anpassat innehåll när det är lämpligt. Utan dessa typer av cookies kan vi inte skräddarsy våra tjänster efter dina önskemål.

 

2.3 Analys

Dessa cookies används för att övervaka och spåra besökarnas beteende på vår webbplats.

2.4 Marknadsföring

Marknadsföringscookies används för att leverera annonser som är relevanta för dig och dina intressen, eller för att begränsa antalet gånger du ser samma annons på en webbplats. Dessa typer av cookies används också för att hjälpa till att mäta effektiviteten av en annonseringskampanj. Dessa cookies kan användas för att komma ihåg vad du har tittat på när du besökt en webbplats. Vi använder den här informationen för att ge dig personliga innehållsrekommendationer och för marknadsföringskommunikation. Vi kan kombinera den information som samlas in av dessa cookies med annan information som du tillhandahållit oss.

 

  1. Tredjepartscookies

Vi har gjort det möjligt för tredjepartsannonsörer och andra organisationer att använda egna cookies eller annan teknik för att samla in information om innehållet på vår hemsida och / eller annonserna du har klickat på. Dessa tredjepartsannonsörer kan använda denna information för annonsering som de anser kommer att vara av intresse för dig baserat på det innehåll du har tittat på. Tredjepartsannonsörer kan också använda denna information för att mäta effektiviteten av sina annonseringskampanjer. Vi har inte tillgång till, eller kontroll över, cookies som läggs på vår hemsida av tredje part, och användningen av deras cookies är föremål för deras egna integritetspolicy. Vi rekommenderar att du granskar sekretesspolicyerna för var och en av våra tredje parter.

 

Vilka cookies använder vi?

Funktionscookie

Siten har en funktionscookie som sparar dina inställningar. I funktionscookien sparas också inställningar som skickas till:

  • Google

Tag manager, används för att kunna lägga till och ta bort kodsnuttar på siten.

Optimize, ett verktyg för att göra A/B-tester för att förbättra funktioner på sajten.

Analytics, webbanalys (inkl demografisk data).

Adwords, används för att mäta konverteringar och för att med hjälp av remarketing-listor kunna rikta annonsering mot olika målgrupper och på så sätt kunna visa mer relevanta annonser på Google och inom Googles annonsnätverk.

  • Yotpo, mätning av interaktion med recensioner och sociala flöden.
  • Klarna, betalinställningar och orderinformation för att underlätta checkout.

     

Facebooks pixel

Denna används för att mäta effekten av annonseringen och för att marknadsföra vårt sortiment med hjälp för Facebooks användare och med hjälp av tekniken t ex kunna exkludera eller inkludera tidigare besökare från våra annonser på Facebook.

 

  1. Hur kan du kontrollera och styra användningen av cookies?

Din webbläsare eller enhet tillåter dig vanligtvis att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att läsa mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Du kan till exempel välja att blockera alla cookies, acceptera endast cookies från första part eller radera cookies när du stänger webbläsaren.

Observera att genom att radera cookies eller inaktivera framtida cookies finns det en risk att du inte kan komma åt vissa sidor eller funktioner på vår webbplats. Om du justerar dina cookieinställningar påverkar detta även andra webbplatser du besöker.

I Googles annonsinställningar kan du även styra användningen av kakor för att visa anpassade annonser på webbplatser, se Google Ads Settings.

Om du är Facebook-användare kan du styra om annonser baserat på ditt beteende ska visas på Fa­cebook och andra webbplatser som använder Facebooks annonseringstjänster i Facebooks annonsinställ­ningar.

 

  1. Kontakta oss

Din integritet är viktig för oss på ActiveVenture. Vi säkerställer kontinuerligt att vi efterlever gällande dataskyddslagar och intern policy för behandling av alla personuppgifter.

Om du har några frågor angående vår användning av cookies, Vänligen se våra kontaktuppgifter nedan. 

E-mail: kundservice@activeventure.se

0
    0
    VARUKORG
    Your cart is emptyReturn to Shop